Berättelse från Minds Alive i Sydafrika

Hej.

Den 5 Maj -17 bestämde jag mig för att verkligen ta tag i mina drogproblem, jag har gjort det förut, men har snabbt fallit tillbaks.

Som mest har jag varit drogfri 1 månad på 4-5 år. Allt började med alkohol, för att sedan finna tramadol, efter det gick det snabbt med alla droger.

Amfetamin, kokain, oxycontin, benzo, m.m, det fanns inget stopp. Efter alla år insåg jag att allt började att falla isär, även jag blev sämre och sämre.

Jag sökte runt om Ibogain och hittade information och mailade även Michael på ibogain.se.

Han tipsade mig om Minds Alive i Sydafrika hos en läkare vid namn Anwaar Jeewa, jag bestämde fort att jag ville testa det innan jag tar kontakt med svenska sjukvården för hjälp.

Jag kom fram i Sydafrika den 13 Maj, fruktansvärt nervös över vad jag gett mig in på, helt i onödan! När jag kom av flyget stog de med mitt namn på en skylt och tog mig till centret, fick medicin mot abstinens då ibogainet skulle tas på Måndagen och jag kom Fredag. Rundtur i stan och de bjöd mig på mat, väldigt trevligt och aslappnad stämning, du kan vara dig själv till 100%.

Sedan kom Måndagen och det var läkarundersökning som ingick + genomgång vad vi hade att vänta av trippen, allt var solklart, dem fick mig att känna lugn över det hela.

Vi intog ibogain runt kl 19-20, tänker inte gå in på trippen då alla upplever helt olila saker, men mitt liv uppspelades för mig i bilder och min avtändning var som bortblåst! Jag var väldigt nervös för ruset, men helt i onödan, ett lugn kom över mig, en doktor kom in varje timma och kolla läget och blodtryck, kändes tryggt.

När jag vakna var jag trött i kroppen och undra vad som hade hänt, hörde mycket bättre, jag kunde andas bättre, ett tag trodde jag att jag hade en annan näsa då det lät annorlunda när jag andades.

Allt kändes väldigt nytt!

Jag gick ner och satte mig och kollade ut över trädgården och började gråta och undra vad fan jag gjort mot mig själv, hade gått ca 24h från sista morfin intag då och jag hade inte en tanke på avtändning, det var så mycket annat att tänka på som hade kommit till mig under natten.

Dag 2 var det fotboll och mindfullness, full body massage, crystal healing och life coaching. Den enda fysiska känsla av avtändning var restless legs, så om man jämför mina tidigare avtändingar var detta inget!

Allt klicka väldigt bra efter trippen, dem var väldigt skickliga och lyckades peppa en till att klara detta och finna problemet.

Dag 3 i behandling var det alla dessa lektioner igen och fotboll, och på sen kväll tog jag mer ibogain pga. Benzon som kan spöka lite, men inget som inte går att hantera! Trippade ej på denna dos utan det var mer för ”påfyllning” i hjärnan.

Dag 4 var det återigen alla dessa möten och lektioner, men nu även yoga och andningsövningar. Mycket bra! Något jah kommer att fortsätta med.

Dag 5.

Här tog behandlingen slut för de lokala som var med på behandlingen, men jag skulle vara kvar 3 dagar till.

På dagen var det lektioner och sedan på det sista mötet gick vi igenom våra liv för att möjligen finna ett ”trauma”.

Jag tog ännu mer ibogain, för att må så bra som möjligt när jag kom hem.

Dag 6.

Jag vaknade och mådde bra! Kunde inte förstå själv varför jag mådde så bra, när jag mådde så dåligt en knapp vecka innan. Det enda spåret av abstinens var att benen var rastlösa, vilket träningsvärk kan ha spelat in stor roll, då jag är fruktansvärt otränad.

Dag 7-8

Vi åkte till stranden och shoppingcentrum och åt mat och tog det lugnt. Mycket bra ledare som hjälpte en, alla var superbra!

Detta ställe är ingenting som ett rehab, mer avslappnat och ledarna är liberala och de flesta har själva varit missbrukare.

Alltså Inget, som 12-stegsprogrammet som aldrig funkat!

Kan rekommendera det stället från djupet av mitt hjärta!

Såå mycket ingick i det du betalar, plus en bra upplevelse av Durban.

Jag känner mig mycket positiv fortfarande efter 2 veckor ren, har börjat träna yoga och ska börja på kampsport. Allt är fortfarande väldigt nytt och det gäller att hålla i! Det är inte en dans på rosor, men x10 lättare än Alla andra gånger jag försökt gått av!

Lycka till

Mvh Martin Grahn

Märkt med:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*